Californië staat bekend om z’n bijzondere bomen. De Redwoods, familie van de Sequoia, zijn de allerhoogste bomen ter wereld. In het Nederlands wordt deze boomsoort toepasselijk “kustmammoetboom” genoemd.

De Redwoods van de Sequoia familie in vergelijking met het Vrijheidsbeeld in New York en de Big Ben in Londen.

De Redwoods van de Sequoia familie in vergelijking met het Vrijheidsbeeld in New York en de Big Ben in Londen.

De allerhoogste Redwood, genaamd Hyperion, is ruim 115 meter hoog. Dat is ongeveer drie meter hoger dan de Dom van Utrecht (nooit geweten dat de Dom hoger is dan de Big Ben). De leeftijd van de boom wordt geschat op 700-800 jaar en kan nog zeker twee keer zo lang meegaan. De exacte locatie van deze boom is niet bekendgemaakt vanwege de kwetsbare wortels van deze boomsoort.

De Redwoods zijn voornamelijk aan de kust nabij San Francisco en het zuiden van de staat Oregon te vinden. De mist die van de oceaan het land in drijft maakt het de ideale locatie.

Waarschijnlijk het meest beroemde Redwood bos, Muir Woods National Monument, bevindt zich op iets meer dan een half uurtje rijden van de Golden Gate Bridge in San Francisco. Hou er rekening mee dat grotere voertuigen, zoals campers, er niet mogen parkeren.

Vond je dit interessant?

Misschien dat je het wil delen?