Over

Verover Amerika is een website met informatie over reizen in de Verenigde Staten van Amerika met af een toe een uitstapje naar andere delen van Noord-Amerika. Er zijn veel goede websites over Amerika en over reizen in dit land. In de meeste gevallen worden deze sites beheerd door Nederlanders en Vlamingen die regelmatig Amerika bezoeken. Verover Amerika wordt beheerd door Nederlandstaligen (Antillianen, Nederlanders, Surinamers, Vlamingen) woonachtig in Amerika. Juist daarom kunnen wij meer diepgaande informatie geven en kunnen we je beter op de hoogte houden van de meest actuele zaken.

Wat je hier niet vindt is informatie over bijvoorbeeld huidige Amerikaanse politiek, nieuws wat niet gerelateerd aan reizen is en jaarlijks terugkomende (Independence Day, Halloween, Thanksgiving Day) of typisch Nederlandse (Koningsdag) evenementen. Voor al deze onderwerpen zijn er al uitstekende websites beschikbaar. Wij concentreren ons graag alleen op reizen en de allerbeste vakantie in Amerika.

Oprichter van Verover Amerika is Frans van Gosliga. Frans heeft jarenlange ervaring met het publiceren van populaire websites. Zo maakte een van zijn websites live verslag van de Olympische Spelen en werd hij en zijn team werd meerdere malen ingehuurd, bijvoorbeeld om de websites van de Europese kampioenschappen turnen in 2004 en 2006 en de wereldkampioenschappen turnen in 2010 te verzorgen.

Frans heeft daarnaast vele jaren voor het Nederlands consulaat in San Francisco gewerkt. Daar ondersteunde hij Nederlanders met het doen van zaken en gaf consulaire bijstand.