Delen van de beroemde Highway 1 aan de Californische kust zijn afgesloten wegens aardverschuivingen na weken van hevige regenval. De kronkelige tweebaansweg is een favoriete toeristische route tussen San Francisco en Los Angeles met bijzondere natuur en uitzichten op de Stille Oceaan.

Vanuit het zuiden is Hearst Castle nog bereikbaar maar dat geldt niet voor McWay Falls in Julia Pfeiffer Burns State Park.

De Pfeiffer Canyon Bridge, net ten zuiden van Big Sur, is er het slechtst aan toe en verwacht wordt dat het ten minste zes maanden gaat duren voordat de brug begaanbaar is. Andere delen zullen rond 13 maart weer geopened worden. De Californische wegbeheerder, Caltrans, geeft de meest actuele informatie.

Update, maandag 16 oktober 2017: Het is weer mogelijk om vanuit het San Francisco naar McWay Falls te rijden. De nieuwe Pfeiffer Canyon Bridge is afgelopen vrijdag geopend. Het is nog niet bekend wanneer het mogelijk is om geheel tussen Los Angeles en San Francisco via Highway 1 te reizen. Lees meer op onze Facebook-pagina.

Vond je dit interessant?

Misschien dat je het wil delen?